Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ruar
Ruar

Smash burgers que ho peten: 8 locals on cruspir-se-les i llepar-se els dits!

Si us tornen bojos les burgers cruixents, us proposem fer una ruta gastronòmica per tots aquests establiments que són uns mestres en la tècnica del ‘smashing’: Hideout, Kemako, La Central, La Porca, La Real, Lust, Machaka i Ruar. Prepareu els paladars!

Contingut patrocinat
Publicitat

Si hi ha alguna cosa que fa perdre el cap a qualsevol carnívor és una bona smash burger. Encara no heu provat aquestes exquisideses? La carn freda s’esclafa (‘smash’, en anglès) contra la planxa ben calenta, produint així un efecte químic de caramel·lització i una crosta saborosa a la superfície. Cruixent per fora i tendre per dins, un contrast d'oposats que causa furor.

No podeu esperar a menjar-ne una? No patiu, que us fem un recopilatori de quasi una desena d’hamburgueseries diferents que estan especialitzades en aquesta tècnica i que experimenten amb ella per aconseguir resultats creatius i sorprenents. En trobareu de vedella, de pollastre i d’altres carns, inundades de salses artesanals que us faran la boca aigua, un munt de ‘toppings’ i en enclavaments molt especials. Us expliquem punt per punt quines hamburgueses us trobareu i en quins entorns!

1. Hideout, el refugi perfecte

Els plaers més sublims cal degustar-los a espais íntims, fets a mida per a l’ocasió. Això és el que us trobareu a Hideout: un amagatall de vibracions urbanes perfecte per cruspir-vos a gust qualsevol de les seves hamburgueses junt amb les seves salses artesanes.

Us recomanem que tasteu les últimes novetats, una línia d’hamburgueses que han batejat amb el nom de Fat Smash: un híbrid entre les hamburgueses de cocció precisa i les tan estimades smashs, amb la famosa crosta (reacció de Maillard) i la sucositat característica de la carn de cocció precisa. No només la manera de cuinar-les és innovadora, en aquestes variants s’atreveixen a ser més fidels a les seves arrels brasileres. Alguns dels resultats? La Bacon Jam, amb formatge emmental, melmelada casolana de bacó, tomàquet sec, ruca i la salsa BBQ ranch. A punt per tastar-les?

Diagonal, 121
M: Selva de Mar (L4)
Consell de Cent, 242
M: Universitat (L1, L4)
@hideout.burger

2. Kemako, un boticari d'hamburgueses asiàtiques

Si us encanta la cuina fusió, Kemako és la vostra parada ideal. Els propietaris de Mako BCN, un restaurant japonès de l’Eixample amb una àmplia proposta de plats tradicionals, han tornat a plantar bandera a Gràcia amb un projecte més desenfadat, on posen la gastronomia nipona al servei dels bàsics americans, les burgers.

La carn de Wagyu, el tori (pollastre marinat ‘a la japonesa’) i cranc els acompanya en aquesta nova aventura, que s’utilitzen com a productes per elaborar un arsenal d’hamburgueses delicioses. Què us semblaria tastar una doble hamburguesa cruixent de Wagyu amb Cheddar, cogombre sunomo i maionesa amb espècies asiàtiques? El local també és una delícia; imitant la taverna tradicional japonesa, però en versió moderna.

Avinguda de la Riera de Cassoles, 34
M: Fontana (L3)
@kemakobcn

3. La Central, ingredients frescos al centre

A La Central, ubicada al cor de Barcelona, tindreu un ‘crush’: la doble smash burger amb enciam, tomàquet, bacon, doble de Cheddar, ceba vermella confitada amb vinagre i maionesa fumada. L’anomenen ‘My crush’ i és que és impossible no enamorar-se d’ella. Compten amb 3 smash burgers més, i potser la més original és The Bomb, amb la carn, formatge Provolone, ceba al forn, tomàquet confitat i salsa relish.

Tots els ingredients són fresquíssims, una de les insígnies de la casa. La carn de vaca frisona la piquen cada dia, res de congelats, carn de la més alta qualitat i un toc de sal, aquest és el seu secret. El pa també es forneja cada dia perquè la textura sigui la ideal i les salses són artesanes.

Via Laietana, 45
M: Jaume I (L4)
@lacentral_burgers

4. La Porca, una granja de smash burgers

La Porca és el monopoli de les ‘esclafades’; ocupen un 70% de la seva carta, i en trobareu de porc, de vedella i de pollastre. És difícil que un lloc amb tant de reconeixement us decebi; van guanyar el concurs de la millor hamburguesa de Barcelona amb la seva Doble Bacon Cheese Burger, atorgat en la BCBURGER Cup de 2019, un esdeveniment organitzat per BestBurgerBcn.

Com sonaria una hamburguesa ‘esclafada’ a La Porca? Doncs la Porky Melt porta doble disc de Ral d'Avinyó, que piquen ells dia a dia, melmelada de bacó casolana, salsa especiada tipus Emmy, ceba fresca a la planxa i bacó cruixent! A banda, també tenen un munt de propostes per agermanar l’entrepà americà com cal, unes patates braves que aixequen passions, el Tartar Roll de Fuet, croquetes de galta o l’amanida murciana.

Mata, 16
M: Paral·lel (L2, L3)
@laporcabcn

5. La Real, per llepar-se els dits (literalment)

La filosofia de La Real rescata el plaer de menjar-se l’hamburguesa amb els cinc sentits. Allà els ‘empanats’ es mengen amb les mans! Perquè estigui el doble de gustosa…

Tot i que la vertadera clau de l’èxit de cadascun dels seus plats és que sempre van a la recerca dels productes frescos i aliances estratègiques amb proveïdors locals. Els talls de carn provenen del Mercat de Ninot, de la mà d'un carnisser de tercera generació, la pastisseria de confiança és artesanal, les postres i els gelats també són casolans, així com les salses i els envinagrats. Sou fans d’aquestes verdures àcides? Tasteu els cogombres fermentats amb la smash burger clàssica, a la que li sumen formatge Cheddar, ceba blanca, quètxup i mostassa. Ah, i tenen pa sense gluten i brioche!

València, 285
M: Girona (L4)
Dr. Trueta, 218
M: Llacuna (L4)
@larealbcn

6. Lust, el pecat de les truites smash

Qui ha dit que la tècnica del ‘smash’ es reservi només a la carn? L’efecte de la caramel·lització també es pot replicar amb altres ingredients o receptes, com amb les estimades truites. ‘Real spanish food made fast’ és el lema del local, on avantposen la tradició catalana sobre la ‘fast food’ americana. Trobareu truites de braves, de trufa o clàssiques, però també com a substitut de la carn a les hamburgueses. 

Si sou fans de la preuada trufa, la burger estrella de la casa serà la Smash Truffle: salsa de trufa, truita ‘esclafada’, formatge i bolets en un pa brioix. Que preferiu una clàssica? Us podeu demanar la de truita de patates smasheada amb formatge Cheddar, formatge Gouda, cogombre, ceba, pa brioix i salsa Bull. 

L’Emancipació, 38
FGC: El Putxet
@cravingxlust

7. Machaka, hamburgueses sense ximpleries

A vegades, menys és més. Aquest és el leitmotiv que Machaka, orgullós de seguir sent fidel a la simplicitat de les hamburgueses. De fet, ells asseguren que fan ‘hamburgueses sense ximpleries’ i que estan en el camí oposat a les hamburgueses gurmet.

Si tampoc us agrada l’excés d’artificis a les hamburgueses, heu encertat amb el lloc. Podreu escollir entre unes quantes smash, com La Gringa, que porta salsa barbacoa; La Trufadita, amb ou estrellat i salsa trufada; La Cacho, amb ceba caramel·litzada i bacon picat; o la preferida de la casa, La Machacka, amb triple de carn smash, formatge Cheddar, bacó picat, cogombres fermentats casolans i maionesa Machaka. 

Balmes, 165
Diagonal (L3, L5)
Consell de Cent, 421
M: Tetuan (L2)
@machakaburger

8. Ruar, amarat de medalles

Aquestes bèsties de les burgers van guanyar el premi a la Millor Hamburguesa de Barcelona 2022 del National Geographic i el diari El Nacional, i el 2023, de la revista GastroSpain. La clau de l’èxit? Producte casolà i, per descomptat, la qualitat de la carn, hamburgueses fetes de carn de vaca gallega amb greix ‘dry age’, carn ecològica 100% vedella femella de pastura sense sulfitis ni conservants, i salses fetes a casa que treuen l’alè a qualsevol.

Els sandvitxos fets amb carn smash són tota una festa a Ruar. Us recomanem la Trufada, pa de patata, 2 hamburgueses smash de 75g cadascuna, formatge americà Ruar, ou ferrat i maionesa de tòfona negra... I encara hi ha més!

Per robar-vos els sentits! Esteu preparats per tastar totes les ‘esclafades’?

Paral·lel, 172
Poblesec (L3)
@ruarstreetburger

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat